KRONISK og længerevarende SYGE BØRN – på hospital og hjemme i familien

Bogen henvender sig primært til forældre, som har et barn (0-11 år) med en kronisk eller længerevarende sygdom.

Kronisk og længerevarende syge børn kan med voksnes hjælp blive kompetente medspillere allerede fra en tidlig alder. Det gør dem til gladere og stærkere patienter – og kommer derved samtidig deres langsigtede helbred til gode.

Bogen viser, hvordan du kan lære dit barn at mestre både sygdom og behandling, således at det kan blive ekspert på egen krop og egen sygdom.

Mange børn som ofte får hjemmebehandling eller er i kontakt med hospital har risiko for at udvikle belastningsreaktioner eller blive traumatiseret. Det kan også ske for dem, der er tæt på det syge barn. Derfor har bogen også fokus på beskyttende faktorer – ikke kun for det syge barn, men for hele familien.

Bogen er baseret på forskning, men inddrager hele vejen igennem personlige fortællinger og eksempler og er derfor let at omsætte til praksis. Forfatter Sine Lyons er mor til en dreng på 12 år med hæmofili A i svær grad (blødersygdom) og en rask datter på 8 år. Hun er cand.mag., familie-rådgiver og spædbarnsterapeut.

Læs uddrag fra bogen her

Læs anmeldelser her

Værktøj som supplement til bogen

Det er bedst at læse bogen først, inden du benytter nedenstående værktøj til yderligere at støtte dig selv, dit barn eller andre i familien.

  • Lav din egen billedbog, så du og dit barn sammen kan forberede jer og evaluere.
  • Brug de stressnedsættende øvelser, der er specialiseret til hospitalsbrug. Det giver både børn og voksne et roligere nervesystem.

Du kan købe bogen via

  • Center for Hospitalsbørn til 275 kr. (Paperback). MobilePay til 41706. Skriv dit navn og adresse, og den bliver sendt til dig portofrit i Danmark. Leveringstid 3-5 hverdage. Skriv til info@hospitalsbarn.dk, hvis du ikke bor i Danmark.
  • vores samarbejdspartner Minihospitalet 
  • Saxo.com